Nuorisolle

Tanssillinen voimistelu
Svoli:n määritelmästä:”Tanssillinen voimistelu on tanssin ja voimistelun yhdistävä, suomalaiseen naisvoimisteluun pohjautuva laji. Lajin sielu ja sydän ovat keskustalähtöisyydessä ja liikkeen virtaavuudessa.” Nuorison tunneilla harjoitellaan vartalon, käsien ja jalkojen liikkeitä, hyppyjä ja ponnistusvoimaa, tanssillisen voimistelun koreografioita, liikkuvuutta, virtaavuutta ja keskustalähtöisyyttä. Tunnit sisältävät lihaskuntoa ja venyttelyä. Tiistain tunti on kaikille avoin, eikä tanssi- tai voimistelutaustaa tarvita.


Kuvassa Kangasalan Naisvoimistelijoiden entinen tanssillisen voimistelun joukkue Setronellat kaudella 2016-2017

Tanssillisen voimistelun tavoiteryhmä Sirokit
Kaudella 2017-2018 aloittaa noin 12-15-vuotiaiden tanssillisen voimistelun tavoiteryhmä Sirokit. Ryhmän voimistelijat sitoutuvat käymään sekä tiistain tanssillisen voimistelun tunnilla että omalla perjantain tunnillaan säännöllisesti. Satunnaisia lisäharjoituksia sunnuntaille saatetaan sopia. Ryhmään otetaan mukaan motivoituneita voimistelijoita, tanssi- tai voimistelutausta on toivottavaa, mutta ei pakollista. Mikäli ryhmään saadaan riittävästi motivoituneita voimistelijoita ja intoa riittää, ryhmä alkaa kilpailemaan tanssillisen voimistelun kilpailuissa, kun ryhmän taso on siihen valmentajien mielestä riittävä.

Tanssitunti 6.-7.lk
Tanssiryhmä on suunnattu 6.-7.-luokkalaisille. Tunnit sisältävät pääosin lämmittelyä, liikesarjoja, koreografiaa ja venyttelyä. Joillakin tunneilla saattaa olla hieman lihaskuntoa vaativaa harjoittelua.